Futómű állítás

"pontosan beállított futómű: biztos úttartás, könnyű vezethetőség, megtakarítás"


Kátyúk, padkák, túl nagy súlyterhelés - még ha ez utóbbit el is kerülheti élete során egy autó, az úthibákból fakadó erőhatásoktól, futómű deformálódásoktól még a legóvatosabb sofőr sem tudja megkímélni.

A jelentősebb, vagy túl sok padkázás, kátyúzás okozta sérülés után kell futóművet állítani, illetve valamelyik futómű alkatrész cseréje után. Éppen a hazai utak állapota indokolja azt is, hogy legalább évente - például a téli-nyári gumi átszerelésekor - célszerű ellenőriztetni a futóművet. A helyes beállítás ugyanis nem csak az autó úttartása, jó kormányozhatósága miatt fontos. A helytelen futómű helyzet gyors és rendellenes gumikopást eredményez - jelentős többletköltséget róva a gépjármű tulajdonosára.

Amit a Moór Autó kínál ügyfeleinek:

Professzionális futóműállító berendezésünk és kollégáink több éves tapasztalata segítségével végezzük ezt a kiemelt szakértelmet igénylő beállítási munkát.


Ügyfelünk egy 1998-as BMW 525-el érkezett, hogy meg kell vizsgálni a karosszériát, mert valószínűleg csavarodott a karosszériája!
Elmondta, hogy a közelmúltban vásárolta az autót, s néhány ezer kilométer megtétele után észrevette, hogy a hátsó tengely mindkét gumija rendellenesen kopik. Elvitte futóműállításra, ahol jelezték neki: nincs mód az állításra, a futóműalkatrészek nem hibásak, a futómű helyzete minden bizonnyal a korábbi karambolos karosszéria helytelen javításából adódóan hibás.
Megvizsgáltuk a futóművet, és kiderült, hogy ennek a BMW-nek a hátsó futóműve, akárcsak az első állítható, "csak" be kell állítani! Azzal, hogy ténylegesen csak a szemünknek hittünk, több számjegyű fölösleges kiadástól kíméltük meg az autó tulajdonosát.