Gumiszerviz

„A gumi nyeri a versenyt! Nem csak a FORMA1-ben !"

Noha nem így emlegetjük, a kerék feltalálása igazi ipari forradalom, a gumiabroncs mai napig az autó egyik legfontosabb része. Amit mindenki tud: ha jó minőségű /s ez nem feltétlenül a legdrágább terméket jelenti /, jó állapotú, az évszaknak megfelelő abroncs van az autón, biztonságban érezhet önmagát és utasait a sofőr, mert jobb a tapadás, azaz rövidebb a fékút, egyenletes, kipörgés mentes a kigyorsítás, nagyobb az oldaltartás.

Emellett komfortosabb is az autó a „tökéletes" abroncsoknak köszönhetően: az alacsony gördülési zajt azok értékelik a legjobban, akik megtapasztalták már, milyen is az, ha csak üvöltve tudnak szót váltani az anyósülésen helyet foglaló utastársukkal.

Ugyanakkor a pénztárca szempontjából sem mindegy, hogy milyen kerekeken gurul az autó. Jelentős szerepe van az abroncsoknak a lengéscsillapításban, hiszen a menetkomfort mellett kevésbé terhelődnek a futómű alkatrészek.
Az autó teherbírására is hatással vannak a kerekek, a helyes választás, minőségi javítás - vagyis a hosszabb élettartam - alacsonyabb költséget is jelent.

A gumiabroncs az útfelület és a jármű közötti közvetlen kapocs, a külső körülmények hatása - útminőség, hőmérséklet - itt érezteti hatását legjobban. Miután a megfelelő gumiabroncs számottevő összeg az autó üzemeltetési költségei között, érdemes odafigyelni az állapotára.

A rossz minőségű, kátyús úton használt vagy a túlzott igénybevételnek kitett, "gyilkolt" abroncsok a gyártó által tervezettnél rövidebb idő alatt kopnak, ezt figyelembe kell venni. De fontos tudni azt is, hogy a gyors vagy rendellenes gumikopás, illetve megnövekedett gördülési zaj sok esetben az autó műszaki hibájából / hibás futómű helyzet - akár egy nagyobb kátyú miatt, rossz lengéscsillapító működés, egyéb futóműhiba / is adódhat.
Ilyenkor feltétlenül vizsgáltassa át autóját szakműhelyben!


Amit a Moór Autó kínál ügyfeleinek:

  • Gumiszerelés, centírozás, lemez és alufelnik esetén egyaránt - minden esetben gumiszelep cserével.
  • Soron kívüli defektjavítás.
  • Díjmentes állapotfelmérés.
  • Rendellenes kopás okának megállapítása.
  • Futómű ellenőrzés, beállítás.
  • Tanácsadás.

Valamennyi hazai nagykereskedővel kapcsolatban állunk, 24 órán belül beszerezzük és fel is szereljük gumiabroncsát! Vásárlás előtt kérjen tanácsot kollégánktól, hívja a 93/313-270 telefonszámot!