Műszaki vizsgáztatás

"Tökéletes állapotban van. Vagy mégse...?!


A közlekedésbiztonság érdekében hatóságilag előírt eljárás, a műszaki vizsgáztatás idéntől kiegészült a környezetvédelmi állapotfelméréssel is. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a kötelező szervízt nem kell megcsináltatni a műszaki vizsgáztatáskor.

Saját jól felfogott érdeke kell legyen minden autósnak, hogy járműve megfelelő műszaki állapotban kerüljön forgalomba, a közúti közlekedés rizikófaktora többszörösére nő, ha - némi túlzással - négykerű időzített bombával rójuk a kilométereket. Egy kopott gumi akár életeket is veszélyeztethet. Akadnak olyan jelentéktelennek tűnő hibák is, mint egy kis kavicsfelverődés okozta repedés a fényszórón: ez az apróság is magában rejti a baleset veszélyét.

Ügyfeleink sok esetben jelzik az átvizsgálás előtt, hogy "nagyon szeretem a járgányt, nincs semmi baja,mehet vizsgára !" Ennek ellenére az átvizsgálás során több esetben találunk ugyan megfelelően működő, de a következő kötelező szervízig biztosan meghibásodó vagy műszaki vizsgán már nem megfelelő, javításra szoruló fék-futómű alkatrészeket. Ezeket a javításokat biztonságunk érdekében érdemes már az aktuális műszaki vizsga előtt elvégeztetni.

Az idősebb, 100.000 kilométert meghaladó futású autókat érdemes a tervezett műszaki vizsga előtt több nappal átvizsgáltatni, hogy legyen idő a javításra. Így a költségek is tervezhetőbbé válnak.

Amit a Moór Autó kínál ügyfeleinek:

Ügyviteli rendszerünk ügyfél-adatbankunk alapján jelzi a műszaki vizsga idejének közeledtét, erről ügyfeleinket telefonon értesítjük.

Az autót a műszaki vizsga előtt minden esetben átvizsgáljuk és egyeztetünk a tulajdonossal a szükséges javítások elvégzésről, azok költségéről.