Számítógépes hibadiagnosztika

Soron kívül diagnosztizáljuk!*

*Moór Autó Törzskártyával rendelkező ügyfeleinknek, munkaidőben az autó műszerfalán megjelenő sárga vagy piros hibajelzés okát soron kívül diagnosztizáljuk.

A mai és a közeljövőben piacra kerülő/ügyfeleinkhez kerülő autók karbantartása/szervizelése, javítása a legtöbb esetben csak külső, számítógépes diagnosztikai berendezéssel csatlakoztatva lehetséges. Használata hozzájárul a gyors, pontos hibafeltáráshoz, ezáltal pedig a szervizmunka idő- és költséghatékonyabbá is válik.
 
Számítógépes kommunikációra az alábbi főbb munkacsoportokban van szükség
 
Szerviz folyamatok, karbantartások
 
 • időszakos/kötelező szervizek elvégzésének, a következő szerviz dátumának/kilométerfutás pozíciójának beállítása
 • guminyomás ellenőrző rendszer (TPMS) visszaállítása – azoknál a típusoknál, melyeknél ez szükséges
 • automataváltó szerviz adaptációja
Javítási műveletek
 
 • műszerfali hibajelzés esetén „alapvető diagnosztika, hibatároló kiolvasás”
 • programozás, illesztést igénylő (pl.: fojtószelep) egységek cseréje esetén
  (ilyen esetekben, az új, beszerelt alkatrész csak a számítógépes illesztés/programozást követően működik)
 • hibakeresési munka során álló helyzeti, vagy menet közbeni
  („élő adat vizsgálat” - egy munkatárs vezet, a diagnoszta figyeli a csatlakoztatott diagnosztikai gép által mért adatokat) 
 • nagyobb javításokat követően; mind motortéri nagyjavítás, mind a karosszéria javítások esetében, az összes vezérlőegység hibatörlése
  (egyes típusokban közel 100 vezérlőegység/számítógép dolgozik) 
 • ADAS, vezetéstámogató rendszerek bármely okból történt kiszerelése, vagy a meghibásodott rendszerelemek cseréjét követő programozás/illesztés
 
A diagnosztikai berendezéseink adatbázisát, műveleti eszköztárát a gyártó online kapcsolatával folyamatosan frissítjük, hogy műhelyünkben újabb autó típusokkal is dolgozni tudjunk. A diagnosztikai berendezések gyártója munkatársainkat folyamatosan képzi, a felhívja a figyelmet az elérthető frissítésekre.
 
Autószervizünk mindennapi munkáját több gyártó (Bosch, WOW/Würth, TEXA, LAUNCH) diagnosztikai berendezése segíti, melyek OBD csatlakozón keresztül kommunikálnak a gépjárművek fedélzeti diagnosztikai rendszerével. Amennyiben az általános diagnosztikai vizsgálatokon túl szükség van a jármű további részegységének vizsgálatára, rendelkezésünkre állnak az ehhez szükséges eszközök is (pl: befecskendező vizsgáló, négycsatornás oszcilloszkóp… stb.)
 

FONTOS tudni, hogy szabadpiacon kapható hibatárló „hibakiolvasók” a legtöbb esetben, csak egyes autómárkák és csak szerviz törlésére, vagy egyes vezérlők hiba kiolvasására alkalmasak, mélyebb, a fent említett műveletekre nem.

A számítógépes hibadiagnosztika nem csak a javítási és a karbantartási munkafolyamatok során nyújt segítséget, fontos lépését képezi a használtató átvizsgálás szervizcsomagunknak is. 
 

Időpont foglalással, egyéb kérdésekkel, kérésekkel, szervizmunkákkal kapcsolatban, kérjük, keresse munkafelvevő kollégánkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén vagy töltse ki az alábbi online időpontfoglaló űrlapon!

 • Telefon: 06 93 313 270
 • E-mail: szerviz@moorauto.hu

Online szerviz bejelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltése nem jár semmiféle kötelezettséggel és nem minősül rögzített időpontnak. Kérjük, a megkeresés okát legyen kedves minél pontosabban megadni, munkatársainknak a részletes leírás nagy segítséget nyújt a gördülékeny munkavégzésben.
Az űrlap kitöltését és elküldését követően munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.