Teljes körű kárügyintézés

"Segítünk, hogy hamarabb legyen túl rajta!"

Figyelem!    A kárügyintézés már a baleset pillanatában megkezdődik!

Annak érdekében, hogy az Ön érdekei, értékei biztonságban legyenek a baleset helyszínéről hívja közvetlenül szakértő kollégánkat, aki segít, hogy a kárrrendezéshez szükséges dokumentumok megfelelően legyenek kitöltve.  Segítséget kérhet: Moór András +36209650180, Borsos Mihály +36204297010  telefonszámokon!                   

Kerülje el a bonyolult, biztosítói procedúrát, bizza kárügyét szakértő kollégáinkra, a bejelentéstől a gyári technológiával hibátlanul kijavított autója átadásáig!

Teljes körű kárügyintézés és előnyei: 

 • valamennyi magyarországi biztosítóval kialakult, folyamatos kárrendezési kapcsolatunk van
 • Ön mindent egy helyen néhány perc alatt elintézhet, a többi a mi dolgunk
 • Szükség esetén csereautó ügyintézés - saját flottából vagy partnercégek flottájából 
 • Képviseljük az Ön érdekeit, szükség esetén jogi szakértőnk áll rendelkezésére. 

Kárrendezéshez szükséges dokumentumok: 

 • pontosan,hiánytalanul kitöltött kék-sárga baleseti bejelentő eredeti pédánya
 • a károsolt jármű forgalmi engedélyének másolata
 • a tulajdonos vagy üzembentartó személyi okmányainak másolata, jogi személy esetén az aláirási jogosultságot igazoló /aláírási címpáldány/ dokumentum másolata
 • a károsult autót vezető személyi okmányainak másolta 

Tanácsadás: 

Ha szerencsére nincs folyamatban lévő kárügye, de mégis van kérdése egy esetleges kárrendezéssel kapcsolatban, kérjük, hívja kollégánkat a fenti elérhetőségek bármelyikén! 

Kárrendezés folyamata

1 Lépés: a helyszínen

A kárügyintézés már a balest helyszínén megkezdődik! Minden esetben töltsenek ki a felek baleseti bejelentőt. Ügyeljen arra, hogy a nyomtatvány alján az aláírások meglegyenek! A vétkes fél ismerje el a felelősségét: „a balesetben a felelősségemet elismerem”! A kárrendezéshez elengedhetetlen, hogy tudjuk a károkozó felelősségbiztosítójának nevét, esetleg kötvényszámát! Ha nem tudnak megegyezni a felelősség tekintetében a helyszínen, hívjon rendőrt! Ha nincs kéznél baleseti bejelentő vagy hívjon rendőrt, vagy a vétkes fél írásban ismerje el a felelősségét! Már elérhető a baleseti bejelentő elektronikus formában is: E-kárbejelentő (ekarbejelento.hu) Ha személyi sérülés történt, hívjon rendőrt! Ha több résztvevője volt a balesetnek, akkor annyi példányt töltsenek ki, ahány résztvevője volt a eseménynek!Írja fel a károkozó és az esetleges tanúk adatait!A helyszínen készítsen képeket, mert sokat segíthet a kárrendezésben! A fotókon legyen látható a balesetben résztvevő járművek helyzete, rendszáma és a helyszín is! Szükség esetén hívják segítségért a +36209650180 telefonszámot!

2. lépés: a kárbejelntés

A sikeres és gyors kárrendezés érdekében még a kár bejelentése előtt forduljon hozzánk! Kollegáink nagy tapasztalattal rendelkeznek a belföldi és a külföldi biztosítókkal történő ügyintézésben.  A Moór Autó minden magyarországi biztosítóval kapcsolatban áll sőt, amely biztosítónál elérhető, saját kárfelvételi joggal is rendelkezünk!  Bármely EU országban működő biztosítóval is eredményes kárügyintézést tudunk elérni. Az összes dokumentum megléte, valamint azok helyes kitöltése nagyban gyorsítja a biztosítói ügyintézés menetét, időt, energiát és pénzt takarít meg vele!

Amit hozzon magával:

 • kitöltött baleseti bejelentő (kék-sárga)
 • sofőr személyes okmányai (SZIG., lakcímkártya, vezetői engedély). Ha gépkocsi parkolt a baleset bekövetkeztekor, nincs rá szükség.
 • tulajdonos személyi okmányai
 • jogi személy esetén aláírási címpéldány, bélyegző
 • forgalmi engedély
 • törzskönyv, amennyiben rendelkezésre áll. Ha jármű pénzintézet által finanszírozott, az engedélyezési eljárást is ránk bízhatja!

3. Lépés: kárbejelentés

A balesetben bekövetkezett károk, biztosító által elvárt módon való rögzítése elengedhetetlen. A sérült jármű javításának, valamint a kár kifizetésének alapjául az ún. kárfelvételi jegyzőkönyv szolgál. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy vagy munkatársunk készítse el azt, vagy részt vegyen a kárfelvételben, ezért az minden esetben velünk egyezteve kerüljön elvégeztesse! Ha a kárrendezést első lépéstől velünk végezteti, garantáltan a legjobb javítást tudjuk elérni. Amelyik biztosítónál elérhető – kiemelt partnerként – saját kárfelvételi joggal rendelkezik a Moór Autó, aminek köszönhetően gyorsan és hatékonyan tudjuk a teljes kárrendezést elvégezni!